Joululahjavinkki – Lautasellinen iloa


1383374_440064946098818_1679877224_nBlogissani ei ole kovin usein hehkutusta ja mainostusta mutta – varoitus – nyt tulee molempia. Mainostus on tosin hyvän asian puolesta. Suosittelen siis lämpimästi hankkimaan joululahjaksi ihastuttavan keittokirjan Lautasellinen iloa – Kirjallinen keittokirja. Kirjan ovat toimittaneet Reetta Meriläinen ja Johanna Pentikäinen.

Keittokirjan hinnasta osan saa Naisten Pankki, joka tukee kehitysmaissa naisten mahdollisuuksia hankkia itse oma toimeentulonsa. Naisten Pankin rahoittamissa hankkeissa järjestetään ammatillista koulutusta, perustetaan kyläpankkeja ja autetaan naisia yritystoiminnan alkuun. Olen mukana Naisten Pankin vapaaehtoistyössä, koska koen sen fiksuksi ja tehokkaaksi tavaksi auttaa.

Ja sitten keittokirjaan. Kirjaan on koottu Naisten Pankin vapaaehtoisten parhaita reseptejä. Tapasin kirjan toimittajat pari viikkoa sitten. He kertoivat, että olivat pyytäneet nimenomaan reseptejä ruoista, joita on mukava kokata ja tarjota vieraille. Kirjassa on erinomaisia perusreseptejä, esimerkiksi karjalanpiirakoiden ja kalaseljankan reseptit. Jotkut ruoat ovat hitaita ja toiset nopeita

Mukana on reseptejä myös Naisten Pankin hankemaista Liberiasta, Guatemalasta, Kambodzasta ja Palestiinalaisalueilta. Kansainvälisissä resepteissä ihastuin erityisesti Palestiinalaisalueilta tuleviin resepteihin mutta maftoul tai maqloobeh ovat vielä kokeilematta.

Lautasellinen iloa on myös kirjaharrastajan unelmakeittokirja, koska se sisältää liikuttavia tarinoita. Tarinoita ja runoja ovat kirjoittaneet Irja Askola, Hannu-Pekka Björkman, Laura Honkasalo, Leena Lehtolainen, Sinikki Nopola, Aki Ollikainen, Jari Tervo ja Ilpo Tiihonen.

Muista keittokirjoista Lautasellinen iloa eroaa hieman, koska siinä ei ole valokuvia ollenkaan. Kirjassa on Karoliina Pertamon lämmin kuvitus. Ensin tämä hämmästytti hieman mutta oikeastaan se on ihan mukava. Jokainen voi kokata omalla tyylillä, ei tule suorituspaineita.

suklaakakkuKeittokirjaa myyvät kirjakaupat ja Naisten Pankin vapaaehtoiset.