Osavuosikatsaus 1/2013: Puoli vuotta Kirjaa ja kuvaa


Aloitin blogin tämän vuoden alussa. Muistan, kun värkkäilin tätä joulun välipäivinä. Puoli vuotta blogia alkaa olla siis takana. Monet kirjabloggaajat kirjoittavat yhteenvetoja kuukausittain. Oma lukutahtini on sen verran hitaampi, joten tällainen osavuosikatsaus on varmaan sopivampi.

Pidin viime vuoden aikana yksinkertaista kirjanpitoa lukemistani kirjoista, samanlaista kuin jotkut pitävät urheilusuorituksistaan. Sen myötä kypsyi idea kirjoittaa muistiin myös kirjojen herättämiä ajatuksia. Olen aiemmin pitänyt useampaakin blogia mutta aivan eri aiheista.

Alkuvuoden aikana olen lukenut 13 kirjaa ja kirjoittanut niistä melkein kaikista blogiin. Olen melko tyytyväinen ensimmäisen puolen vuoden tilinpäätökseen. Olen lukenut hieman vähemmän kuin viime vuonna samassa ajassa. Olen kuitenkin lukenut ehkä hieman parempia kirjoja. Sinänsä olen sitä mieltä, että kaikenlaisia kirjoja kannattaa lukea. Muiden kirjablogeja seuraamalla olen kuitenkin saanut runsaasti vinkkejä hyvistä kirjoista, joten niin sanotulle hömpälle on jäänyt vähemmän aikaa.

Ensimmäisen puolen vuoden aikana olen aika ujosti tästä blogista puhunut tai tänne linkittänyt. Minulla ei ollut mitään aavistusta, miten tämä lähtee etenemään. En halunnut ensimmäiseksi alkaa mainostaa, että pidän kirjablogia, jos en ehdikään sitten kirjoittaa. Välillä toki kirjoitusten väli on vähän venynyt. Aika vaisusti olen myös kommentoinut muihin blogeihin, joten eipä tännekään ole kommentteja kertynyt.

Yleisesti ottaen täytyy kyllä todeta, että olen todella vaikuttunut monesta kirjablogista. Bloggaajat lukevat uskomattomia määriä kirjoja ja kirjoittavat erittäin mielenkiintoisia tekstejä! Monessa blogissa myös kuvitus on huolellisesti mietitty. Kuvien osalta minun täytyy kyllä ryhdistäytyä, onhan tämän blogin nimikin Kirja & kuva.

Kirjablogit ovat olleet viime aikoina myös julkisuudessa esillä. Keskustelussa on epäilty, että kirjablogeista on tullut kustantamoiden markkinointikanavia. Omalta osaltani voin sanoa, että kirjaston ja äidin kirjahyllyn kirjat ovat riittäneet minulle mainiosti ja tällä lukuvauhdilla riittävät jatkossakin.

Mukavaa kirjakesää!

pioni

,