Osavuosikatsaus 1/2014


Kesäloma on kulunut lähinnä reissatessa. Ohjelmassa on ollut liikuntaa, kulttuuria ja hyvää ruokaa. Lukeminen ja varsinkin bloggaaminen ovat jääneet jälleen kerran vähemmälle. Pieni katsaus puolen vuoden lukemisiin olisi kuitenkin syytä tehdä.

Olen alkuvuoden (tammi-kesäkuu) aikana lukenut 14 kirjaa, jos 1Q84 lasketaan kahdeksi kirjaksi. Talvella luin kuukaudessa noin kolme kirjaa, mutta keväämmällä tahti on hidastanut. Kirjoista seitsemän oli kotimaisia ja seitsemän ulkomaisia. Ulkomaisia kirjoja oli siis yllättävän paljon.

Keväästä aikamoisen osan vei Haruki Murakamin teos 1Q84, josta en ole vielä ehtinyt bloggaamaan. Aloitin kirjan lukemisen jo talvella, mutta se piti viedä takaisin kirjastoon. Touko-kesäkuussa kirja eteni vauhdikkaammin.

Puoleen vuoteen on mahtunut myös kaksi uutta juttua. Olen osallistunut ensimmäistä kertaa lukuhaasteeseen. Vive la France -haasteen innoittamana olen lukenut kaksi ranskalaista kirjaa Laurent Gaudén Eldoradon ja Muriel Barberyn Siilin eleganssin.

Toinen uusi kokeilu oli e-kirja. Luin Elisa Kirjan ilmaisista klassikoista Baskervillen koiran. Luin kirjan tabletilta ja se sujui ihan kätevästi. Jos kassissa ei sattunut muuta kirjaa olemaan, niin Baskerville koiraan saattoi tarttua. Lukemani suomennos oli vuodelta 1904, joten yli sata vuotta vanhaa suomen kieltä oli jännä lukea.

Vuoden ensimmäisen puoliskon paras kirja oli ehdottomasti Murakamin 1Q84. Se oli suuri teos sekä sivumäärältään että sisällöltään, joten eipä taida muista kirjoista olla vastusta. Hyvänä kakkosena tulee kuitenkin Laurent Gaudén Eldorado. Kirja ja tarina ovat paljon pienempiä, mutta silti hyvin vaikuttavia.

Tässä vielä maisemakuva Japanin matkalta, joka oli ehdottomasti kevään kohokohta.

japani

,