Osavuosikatsaus 2/2013: Vuosi kirjablogia


Olen pitänyt kirjablogia nyt vuoden verran, joten on osavuosikatsauksen aika.

Luin vuoden aikana 28 kirjaa, joista 13 ensimmäisen puolen vuoden aikana ja 15 toisen puolen vuoden aikana. Suomalaisten kirjailijoiden teoksia luin 22  ja ulkomaisten kirjailijoiden teoksia kuusi. Pekka Hiltuselta, Riikka Pulkkiselta ja Leena Lehtolaiselta luin kaksi kirjaa.

Paras tänä vuonna lukemani kirja oli ehdottomasti Emmi Itärannan Teemestarin kirja. Se erottui selvästi joukosta omaperäisyydellään. Dekkareita luin jonkin verran mutta mitään erityisen koukuttavaa ei tänä vuonna osunut kohdalle.

Lukemisteni lukumäärä on toki merkittävästi pienempi kuin monella muulla. Olen kuitenkin itse tyytyväinen kirjavuoteen. Eihän lukemisessa sitä paitsi ole kyse kirjojen tai sivujen määrästä. Maailmassa on vaan niin paljon hyviä kirjoja, että tietysti pitää yrittää lukea mahdollisimman paljon.

Eräs ystäväni kysyi, miksi teen kirjanpitoa kirjoista. Sanoin, että ihan muuten vaan. Hänen mielestään urheilusta voi pitää kirjanpitoa, koska se on muuten niin tylsää mutta kirjoja ei tarvitse laskea, koska niiden lukeminen on motivoivaa muutenkin. Ihan viisaasti sanottu!

koliKesälomareissun maisemia Kolilta.

Bloggasin vuoden aikana 23 lukemastani kirjasta. Kaksi kirjaa on jäänyt välistä. Ne ovat Miina Supisen Orvokki Leukaluun urakirja ja Leena Lehtolaisen Paholaisen pennut. Ensimmäinen varmaan yleisten kiireiden ja kirjaston eräpäivän takia. Paholaisen pennusta minulla ei nyt ollut mitään erityistä sanottavaa. Kolme kirjaa marras-joulukuulta on vielä raportoimatta mutta kyllä ne sieltä tulevat.

Yleisesti ottaen lukeminen on kulkenut koko vuoden mukavasti ja aina on löytynyt jotain sellaista luettavaa, johon olen halunnut juuri silloin tarttua. Siitä kiitokset erityisesti paikalliselle kirjastolle. Bloggaaminen vaatii ehkä enemmän, joten täällä blogissa on ollut pidempiä taukoja. Etenen siinäkin omaan tahtiin ja yritän olla ottamatta asiasta turhia paineita.

Olen jonkin verran seurannut blogin kävijämääriä Google Analyticsin avulla. Viimeisen puolen vuoden aikana luetuimmat bloggaukset olivat Tuulen varjo, Eppu Nuotion dekkarit Musta ja Kosto sekä natsi-Saksasta kertova Liekit Berliinissä. Näistä kirjoista on vähemmän blogiarvioita tarjolla, joten kirjoista kiinnostuneet ovat ohjautuneet blogiini haun kautta. Uudemmista ja enemmän luetuista kirjoista on varmasti kymmenittäin tekstejä blogeissa.

lehdetSyksyn lehtiä sieniretkeltä.

Blogini toinen vuosi alkaa mukavissa tunnelmissa. Perinteisesti lupaan taas itselleni, että bloggaan kirjoista nopeammin ja laitan tänne kauniimpia kuvia. Sen verran olen uskaltanut aloittaa uutta, että olen tarttunut yhteen lukuhaasteeseen. Katsotaan, miten käy.

,