Osavuosikatsaus 2/2014


Blogi on todellakin jäänyt omiin oloihinsa useammaksi kuukaudeksi. Loppuvuosi oli kiireistä aikaa ja kiireet huipentuivat muuttoon vuodenvaihteessa. Vuosi on alkanut vauhdikkaasti, joten yhteenveto viime vuoden toisesta puolikkaasta tulee vasta nyt.

Vuoden toisella puoliskolla (heinä-joulukuu) olen lukenut vaivaiset 13 kirjaa. Määrä on kehno, mutta niin oli kirjojen laatukin. Kirjoista 4 oli chick litiä ja 5 oli dekkareita.

Onneksi joukkoon mahtuivat myös huiput Tommi Kinnusen Neljäntienristeys ja (viimeinkin) Pauliina Rauhalan Taivaslaulu. Kanniskelin pari kuukautta mukana myös Riikka Pelon romaania Jokapäiväinen elämämme, mutta se on edelleen kesken.

Dekkariosastoa ei kannata kuitenkaan liikaa väheksyä. Virpi Hämeen-Anttilan Yön sydän on jäätä oli täyteläinen lukuelämys. Markku Ropposen dekkarista Kuhala ja jokimurhat en harmillisesti ehtinyt kirjoittaa blogiin. Ropponen hivuttautui kirjassa maagisen realismin puolelle. Esimerkiksi Tourujoessa lymyävä lemmikkikaimaani olisi sopinut myös kustantaja ja kirkkovaltuutettu Olli Suomisen maailmaan.

Vuonna 2015 aion jälleen lukea enemmän kuin viime vuonna. Nyt saatan siinä jopa onnistua. Hauskana kirittäjänä on myös Helmet-kirjastojen Kirjan vuoden lukuhaaste. Haaste kannustaa toivottavasti minuakin tarttumaan johonkin sellaiseen kirjaan, jota en muuten lukisi.

Kesäisissä tunnelmissa Jyväskylässä Toivolan vanhalla pihalla saattaa nähdä vaikka Otto Kuhalan pyöräilemässä.

Toivola